De elektrificatie van het Nederlandse wagenpark neemt steeds grotere vormen aan. Voor Van der Goes & Groot was dit tot voor kort in combinatie met het ecologisch werk, wat vaak in alle uithoeken van Nederland plaatsvindt, alleen niet ideaal; Voornamelijk vanwege de relatief kleine actieradius van elektrische auto’s, en de aanvankelijk nog dunne verspreiding en lage oplaadsnelheid van laadpalen. Maar met de komst van middenklasse auto’s met een relatief groot bereik heeft Van der Goes en Groot besloten te investeren in de aanschaf van twee Volkswagen ID.3’s.

Niet alleen scheelt dit logischerwijs in de vervoerskosten, het belangrijkst is natuurlijk de reductie van uitlaatgassen. Zeker voor voertuigen die geregeld nabij en soms zelfs ín natuurgebieden komen, is het van belang om te denken aan beperking  van emissie. Bij diverse grotere projecten wordt dit ook gezien als één van de pluspunten voor een aanbesteding.

De twee ID.3’s voor het kantoor in Alkmaar

Met het oog op vervoer van veldwerkmateriaal wordt nog uitgekeken naar de invulling van elektrische voertuigen voor de Volkswagen Caddy’s waar het merendeel van het personeel momenteel in rijdt.

Let’s go electric!