Ronald Zimmerman

Medewerker ecologie
Na de lerarenopleiding biologie heeft Ronald ruim tien jaar in het onderwijs gewerkt. In het onderwijs heeft Ronald gewerkt als docent biologie en heeft hij diverse coördinerende taken uitgevoerd. Zijn steeds groter wordende passie voor de natuur heeft hem doen besluiten zijn hart te volgen. Zo volgde de stap naar het ecologisch onderzoek- en advieswerk.

In zijn vrije tijd is Ronald natuurfotograaf. Amfibieën en reptielen hebben daarin zijn speciale interesse. Met name soorten uit het tropisch regenwoud fascineren hem. Ronald heeft zichzelf gespecialiseerd in nachtelijke macrofotografie, omdat amfibieën en reptielen vaak nachtactief zijn. In Nederland beperkt Ronald zich niet tot het fotograferen van amfibieën en reptielen. Vogels, zoogdieren en geleedpotigen zijn ook geliefde onderwerpen. De foto’s van Ronald bereikten al ereplaatsen in verschillende wedstrijden zoals Nature Photographer of the Year, Close-Up Photographer of the Year, Lowland Photo Contest en de Groene Camera.

Daarnaast houdt Ronald zich bezig met het monitoren voor het meetnet en verspreidingsonderzoek van NEM Amfibieën in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, schrijft hij regelmatig artikelen voor Natuurfotografie.nl, geeft hij natuurfotografie workshops en begeleid hij natuurexcursies.

Sinds 2021 is Ronald in dienst bij Van der Goes & Groot waar hij diverse projecten aangaande de Wet natuurbescherming uitvoert. Zijn werkzaamheden bestaan ecologische quickscans, faunaonderzoeken, rapportages en ontheffingsaanvragen.

Specialismen

  • Quickscans Wet natuurbescherming
  • Faunaonderzoeken
Ronald Zimmerman

Ronald Zimmerman